Håller på att laga mat för fullt! Det vankas renskavsgryta och potatisgratäng i miniformar. Jag hoppas det blir gott! Har aldrig ätit renskav förut..
Här får ni recepten!
Kattens renskavsgryta (från Halv 8 hos mig)
250 g renskav
smör till stekning
1 gul lök, hackad
2 dl svamp, helst kantareller
1 msk hackad persilja
2,5 dl grädde
salt och peppar
1 köttbuljongtärning
Fräs renskavet i en wokgryta. Fräs lök och svamp i en stekpanna för sig, och blanda sedan i med skavet. Häll på hälften av grädden med kryddorna och buljongen. När grädden kokat in, häll på resten av grädden och låt även den koka in. Grytan ska vara riktigt krämig!
Potatisgratäng 4 portionsformar
ca 400 g mandelpotatis
flytande margarin
salt, vitpeppar, spiskummin
riven parmesan
ca 2 dl grädde
Smörj formarna och skiva potatisen mycket tunt. Varva potatis, kryddor och ost i formarna och avsluta med ett lager ost och en skvätt grädde. Gratinera på nedersta falsen i 175 grader i ca 45 minuter. Potatisen ska vara mjuk, vätskan borta och ytan gyllene.
Smarrigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar