Jag verkar ju ha fått dille på kolor av alla de slag så här kommer ännu en variant! =)
Vaniljkola
1,5 dl Vispgrädde
1 dl Strösocker
2 msk Vaniljsocker
2 msk Ljus Sirap
2 msk Glukos
1 nypa Salt
25g osaltat Smör
Koka upp grädde, socker och sirap. Låt koka under omrörning tills smeten klarar kulprovet. Vispa i glukos, salt och smör. Låt koka ytterliggare 1 min. Häll kolan på en bakplåtspapperklädd plåt. Låt stelna i kylen och skär den sedan i bitar.
Ooowh här kommer ännu ett underverk, kladdkaka med smak av mint!
Mintkladdkaka
3 Ägg2,5 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
3 msk Kakao
1 krm Salt
1,5 dl Vetemjöl
100g Smör, smält
100g Mjölkchoklad, smält
200g After Eight
Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Tillsätt smör och mjölkchoklad. Rör om tills smeten är slät och fin. Häll hälften av smeten i en bakplåtspappersklädd form. Fördela After eight över kakan och bred på resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader, ca 30 min. Låt gärna kakan få sätta sig i kylen över natten.
Visst låter det hur mumsigt som helst!!
Idag är det underbara Familjen annorlunda klockan 8 på fyran. Det ser jag fram emot hela veckan! =)
En kopp varm choklad och en knäckemacka med salami till det och kvällen är räddad.
Ha det riktigt mysigt allesammans!
Kram
Ska man följa och göra alla de här recepten så kommer man ju bli fet som en gris! Nöff! Nöff!
SvaraRaderaFredrik man måste ju inte göra allihop på samma gång.
SvaraRadera