måndag 7 mars 2011

Ny vecka med nya äventyr!

Jag studsade nästan ur sängen idag när klockan ringde. Vet inte riktigt varför men jag älskar verkligen måndagar! Det kan jag tänka mig att jag är ganska ensam om.. =) Nu har jag i alla fall powerwalkat, ätit frulle, duschat och gjort mig i ordning. Har skrivit en lååång lista på vad som behövs fixas idag (och ev imorgon om jag inte hinner allt idag). På listan står bland annat:
  • Storstäda.
  • Tvätta.
  • Ringa Buketten i Jkpg och Skinnarnas i Ljungby för att följa upp på mitt CV.
  • Söka jobbet som kyrkvaktmästare i Ljungby.
  • Göra en ordentlig pysselplats/minikontor av vårt hörnskrivbord.
  • Kolla blocket efter lägenhet i Ljungby.
  • Tvätta fönstrena!
  • Ladda ner ny musik till telefonen att träna till.
Och nästan lika mycket till!

Man tänker så himla bra när man powerwalkar tycker jag. Idag tänkte jag verkligen över min jobbsituation och bestämde mig för att ge mig själv månaden ut med att på heltid söka efter floristjobb. Sen måste jag tyvärr bege mig till arbetsförmedlingen och därmed ta det jobbet jag blir erbjuden. Och det är ju skrämmande liten chans att det jobbet kommer ha något med blommor att göra! Men jag ska självklart fortsätta att söka söka söka även om jag får ett annat jobb. Det känns bara så surt för det är typ nu i april som utesäsongen lossnar i blomsterbutikerna och det börjar bli tryck igen efter julen, och då ska jag ge upp liksom. Men verkligheten är väl sån för alla, man måste ju ha pengar till hyra och mat på bordet. Och förhoppningsvis får jag positivt besked från Plantagen så jag slipper AMS. Positivt tänkande är A och O som Stoffe skulle ha sagt! =)
Och jag ser hur som helst fram emot tryggheten i en stadig lön varje månad så att jag och Stoffe kan ta ytterligare ett steg framåt.

På menyn idag står det ugnsstekt lax med pressad potatis och romsås. Riktigt gott och så blir man ju intelligent av fisk som mamma alltid sa när man var liten.


Ugnsstekt lax. Gott OCH nyttigt, perfekt!
Jättegod och superenkel romsås.

Till detta har jag 2 laxfiléer som jag kryddar väl med salt och apelsinpeppar och tillagar i ugnen i ca 20 minuter, 175 grader. Potatisen kokas i mycket dill och salt så blir det god smak, och pressas sedan i potatispress precis innan servering.
Min romsås är superenkel och består av 4 dl creme fraiche, 1 burk valfri rom (idag har jag svart stenbitsrom), dill och lite salt. Serveras självklart med en god sallad till. Mums!


Nu ska jag sätta igång att beta av min "att göra- lista" men jag checkar in med jämna mellanrum för uppdatering.
Jag önskar er alla en riktigt skön måndag!

kram

1 kommentar:

  1. Ha ha ha! Jag fattar inte att du orkar. Samtidigt är jag väldigt impad av ditt engagemang och ditt uttryck! Keep on fighting my friend! Kram

    SvaraRadera