söndag 10 april 2011

Thailänds kycklingsoppa

Det här receptet fick jag av svärmor igår, hon hade fått det från en thailändsk speceributik. Låter himla gott tycker jag! Det behövs ju lite speciella ingredienser, men det fixar man lätt i sin lokala thai-butik. Eller gå till en thairestaurang och be om tips vart ni kan få tag på ingredienserna! Kolla här!

Thaisoppa med kyckling
2 msk Tom Kha Gai pasta
2 torkade kaffir-lime blad
1 citrongräs,strimlat
1 bit galagal i tunna skivor
1 färsk röd chili, urkärnad och skivad
4 dl kokosmjölk
150 g tärnad kycklingfilé
2 msk fisk sås
1 krm salt
1 msk färskpressad lime

Lägg limeblad, citrongräs, galagal, chili, kokosmjölk och 3, 3/4 dl vatten i en kastrull och koka upp. Sjud ca 5 minuter under lock. Rör ner resten av ingredienserna och sjud ytterligare 3 minuter tills kycklingen vitnar. Servera genast.

Det ska vi testa nästa helg tror jag. Låter supergott ju.




Ha en mysig kväll! Nu ska jag snart bege mig.


Kramar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar