tisdag 1 mars 2011

Any time is coffee time!

Mikael kom förbi på en spontanfika medans jag lagade mat. Trevligt!
Lunchen blev som jag hoppades, riktigt god! Men gillar man inte stark mat ska man vara lite försiktig med currypastan. Färgen blev lite blek också så lite gurkmeja i till nästa gång så blir det perfa!




Vad tråkigt det är att inte ha en bra kamera så man kan ta fina bilder på det man gör/lagar.. Ska försöka photoshoppa dom lite så det blir lite klarare färger åtminstone.
I eftermiddag kommer svärisarna på fika, det ska bli trevligt! Tänkte bjuda dom på rykande färskt brytbröd.

Brytbröd, en plåt

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1,5 tsk salt
250 g lättkesella
15 dl vetemjöl

Rör ut jästen i värskan. Blanda i salt, kesella och nästan allt mjöl. Arbeta kraftigt tills degen blir smidig.
Jäs under bakduk i 30-45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader under tiden.
Platta ut degen på en mjölad plåt. Skär skåror så det går lätt att bryta det sedan och låt jäsa ytterligare 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Jag tänkte ha i fullkornsmjöl istället för vetemjöl, och lite solroskärnor. Får se hur det blir!

Nu måste jag sätta igång med degen så jag hinner!

peace

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar