lördag 5 mars 2011

Helstekt fläskfilé med goda grejer i ugn



 Här kommer receptet på fläskfilén, det är superenkelt!

Marinera köttet ett par timmar innan tillagning. Jag brukar köra på färdig marinad, det är gott och smidigt. Idag blev det smaken honey från Caj P. Bryn sedan köttet runt om i torr stekpanna. Lägg det sedan i en smord långpanna. På andra halvan av långpannan klyftar du potatis, morötter, broccoli, suchini mm, ta det du har hemma helt enkelt! Strö över flingsalt och oregano. Sedan skjuts in i ugnen på 225 grader, högst upp. Det är svårt att säga tiden, mellan 30 och 45 minuter skulle jag tro. Man får skära i köttet och se om det är färdigt. Både jag och Stoffe gillar när det är yta på köttet, det är därför vi grillar det så hårt högst upp. Vill man inte ha yta så sätt plåten i mitten av ugnen istället!
Såsen gör jag sedan i samma stekpanna jag stekte köttet i så blir det god smak. Här kan man också taga vad man haver hemma. Idag tror jag det blir lite finhackad gul lök och champinjoner som jag steker lätt. Sedan häller jag på 5 dl matlagningsgrädde och löser upp en köttbuljongtärning i. behövs såsen redas tar jag bara lite maisena. Smaka av med salt och peppar.
Superenkelt!
Det är så svårt att skriva exakta mått och tider för jag höftar alltid. Men jag ska försöka bli bättre på att uppskatta och komma ihåg hur jag gör!



Peace

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar