torsdag 10 mars 2011

Saltlakritskola

Lunchen är nu uppäten och jag päser i soffan. Smaken på grytan blev supergod men kvalitén på köttet var väl inte den bästa. Många senor och segt att tugga. Så nästa gång blir det samma recept fast med annat kött!

Nu tänkte jag lägga upp ett recept på saltlakritskola som jag precis hittat. Detta tillägnas mina fina systrar som alla 3 älskar saltlakrits!

Saltlakritskola

2 dl grädde
2 dl socker
2 dl sirap
2 dl krossad turkisk peppar

Alltsammans kokas under omrörning tills smeten klarar kulprovet. Häll i knäckformar och låt stelna.
Superenkelt!

bild från sötasaker.se

3 kommentarer:

  1. Det där lät ju inte dumt :0) vi får testa det ngn gång. Hoppas allt är bra med dig?! Vi fick upp dåligt väder under efterm, men det ska nog försvinna tills imorgon. Ta hand om er! Kramkram!

    SvaraRadera
  2. Jag testade faktiskt att göra en sats igår, tyvärr blev smeten aningens bränd så det åkte i soporna. Men man kunde känna att den hade potential! Ska göra ett nytt försök snart. Har gjort hallonkola idag, den blev riktigt mumsig! Ser fram emot julen nu faktiskt så man kan göra massor med godis!! =) =)
    Annars allt bra här, vi hade oxå dåligt väder men nu är det sol igen. Hoppas allt är kanon med dej! Ha en superbra helg! Kramar

    SvaraRadera
  3. Bara bra här o imorgon ska det bli soool :)
    Låter riktigt mumsigt, helt klart värt att testa och det ffår du gärna baka till jul :0) Trevlig helg ni med! Kramar! <3

    SvaraRadera