Sticky spareribs
5 kg tunna revbensspjäll
3 gula lökar
en halv vitlök
salt
hela svartpepparkorn
glaze
2 dl ljust muscovado socker
2 dl japansk soja
2 dl flytande honung
2 dl ketchup
2 tumstora knölar färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
3 gula lökar
en halv vitlök
salt
hela svartpepparkorn
glaze
2 dl ljust muscovado socker
2 dl japansk soja
2 dl flytande honung
2 dl ketchup
2 tumstora knölar färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
Revbenen ska kokas med löken, vitlöken, salt och peppar på svag värme i 1,5 timme. Torka av dem med papper och pensla på glazen. Griljera dem på 200 grader i ca 30 minuter. Pensla flera gånger under tiden.
Detta receptet påminner mycket om Stoffes supergoda sötstarka kycklingvingar, så jag tror stenhårt på dem. Kanske skulle testa att marinera kycklingfiléer i glazen till grillen imorron!Daimglasstårta med limesockrade jordgubbar
4 st äggulor
1 dl strösocker
200 g Philadelphia
dl vispgrädde
4 st äggvitor
3 pkt dubbel dajm
Sockerkaka (färdigköpt går bra)
l färska jordgubbar
lime
dl strösocker
1 dl strösocker
200 g Philadelphia
dl vispgrädde
4 st äggvitor
3 pkt dubbel dajm
Sockerkaka (färdigköpt går bra)
l färska jordgubbar
lime
dl strösocker
1. Vispa äggulor och socker poröst och rör i färskosten.
2. Vispa grädden fluffigt och vänd den i äggsmeten.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner den i äggsmeten.
4. Hacka dajmen och blanda den med smeten.
5. Varva glassmeten med skivad sockerkaka i en sockerkaksform.
6. Frys glasstårtan i cirka 4-6 timmar tills den är lättfrusen.
7. Skiva eller dela jordgubbarna. Blanda med sockret och rivet limeskal precis innan servering.
8. Servera den på ett fat tillsammans med jordgubbar.
Mums!
För övrigt har vi hittat drömlägenheten i Kaxholmen nu ikväll. Blir att hålla tummarna hela natten och ringa first thing in the morning.
Snart dags o nana tror jag. Hoppas ni alla haft en mysig kväll.
Kram Godnatt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar