torsdag 21 april 2011

mashmallowsfluff och påskliljor!

Vilken skön dag vi haft. Och nu står 30 påskliljor på bordet och sprider lite påskkänsla så här på skärtorsdagen. Finfint!
Jag måste ge ett tips till min vän Fidde och alla andra glassälskare, mashmallowsfluff! Äkta vaniljglass, kolasås, strössel och mashmallowfluff.. herregud så gott! Eller bre det på en kladdkaka kanske.. Ni hittar det i välsorterade mataffärer bland bak-sakerna. Testa!! Fast det är lätt beroendeframkallande. =)


Nu när sparrisen är så billig är jag sugen på att göra sparrissoppa. Hittade ett recept av Per Morberg som låter jättegott!

Per Morbergs sparrissoppa
500 g grön sparris
5 st schalottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong
1 dl vittvin
salt
peppar

1. Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
2. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
3. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
4. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.


 Nu tar vi kväll här med en tallrik glass och en bra film. Önskar er alla en trevlig afton!




Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar